,

Kanelbullar

Kanelbullens dag idag och här kommer receptet som Kristofer pratade om på Nature training igår. Ett bra alternativ när du vill utesluta vitt mjöl och socker. Glutenfria, mjölk- och laktosfria när du väljer dessa mjölkprodukter.
Och supergoda!

Kanelbullar ca 14 stycken

Deg:
– 4 ägg
– 1 dl grädde eller mjölk
– 1/2 dl kokosnötsmjöl
– 2 dl mandelmjöl
– 2 msk sötströ eller liknande
– 2 1/2 msk fiberhusk
– 2 tsk bakpulver
– 1 1/2 tsk kardemumma
Ägg och mendelspån till garnering

Kanelsmör:
– 100 g mjukt smör
– 1 msk kanel
– 2 tsk sötströ (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägget poröst och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner äggsmeten. Häll ner grädde eller mjölk. Om degen är lös, öka mängden mandelmjöl något. Tänk på att fiberhusket gör så att degen sväller så låt degen stå 5 – 10 minuter. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper som är oljade. Ta bort det översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det riktigt mjuka smöret med kanel och ev. sötning och smeta ut över degen. Rulla i hop degen till en lång rulle med hjälp av bakplåtspappret. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Njut!

kanelbullar