5 tips – life hacks för att hålla kvar semesterkänslan


Augusti har börjat och för många är det dags att återvända till jobb och vardag igen. Det kan kännas både jobbigt och trist, men bara för att det är jobb igen så är inte sommaren slut riktigt ännu.  Här finner du några tips hur du kan njuta av sensommaren, längre, även när du är på jobb.


5 tips – life hacks för att bevara sommarkänslan, länge
  1. Ta vara på lunchen och tillåt dig att ta möten under en promenad i solen, walk & talk. Finns forskning som visar att möten blir effektivare och naturen gör oss alltid gott.
  2. Ta dig till och/eller från jobbet genom en promenad, löptur eller cykling. Är det för långt, hoppa av ditt färdmedel en stund innan. Tänk så mycket tid vi spenderar pendlandes, hitta sätt att ta vara på den tiden på bästa sätt.
  3. Se över din arbetstid, kan du flexa? Börja en timme tidigare och sluta en timme tidigare och ta med familj, vän, eller en bok till stranden efter jobbet. Förbered middagen kvällen innan och ta med ut på en picknick. Än så länge är kvällarna ljusa.
  4. Ta dig tid att planera din höst innan alla bokningar kommer. Blocka tider i kalendern för mötesfria tider för fokuserat arbete, tider för din egen träning, egentid eller tid med vänner, när passar det bäst att storhandla, ev. barnaktiviteter osv. Strukturera din tid så som du önskar så att du styr din tid och kalender. Då är det lättare att säga nej när det behövs.
  5. Boka även in de där roliga sakerna som du vill göra i höst och vinter, då känns det mindre skrämmande när du har något att se fram emot. Som en konsert, weekend, solig utflykt eller kanske till och med nästa års semester.
Och du, hösten är ju rätt härlig ändå, när den väl är här med sin färgprakt. Mysiga turer i skogen, en varm kopp te med en filt i soffan efteråt, kanske med en god bok. Middagar med nära och kära, spelkvällar, ja listan kan göras lång. Så se till att njuta av stunden, här och nu, oavsett vilken tid på året det är.


Kram på dig.
//Camilla