5 tips – life hacks för att hålla kvar sommarkänslan, länge


Augusti är här och det är dags för många av oss att återgå till jobb och vardag. Visst kan övergången kännas trist, men det betyder inte att sommaren är över än! Jag vill dela några enkla life hacks som hjälper dig att njuta av sensommaren, även när du är på jobbet.
5 tips – life hacks för att bevara sommarkänslan, länge
  1. Promenera i solen under lunchen: Ta möten utomhus genom ”walk & talk”. Forskning visar att möten blir mer effektiva och naturen ger oss en extra boost.
  2. Rör dig till och från jobbet, gå, spring eller cykla om möjligt. Om avståndet är för långt, hoppa av färdmedlet en bit innan och njut av en kort promenad. Tänk så mycket tid vi spenderar pendlandes, hitta sätt att ta vara på den tiden på bästa sätt.
  3. Flexibel arbetstid: Se om du kan flexa lite. Börja en timme tidigare och sluta en timme tidigare. Ta med familj, vänner eller en bok till stranden efter jobbet. Ta tillvara på de ljusa kvällarna, så länge de varar.
  4. Planera din höst: Blocka tid i kalendern för fokuserat arbete, träning, egentid eller tid med vänner. Strukturera din tid så du har kontroll över din kalender och kan säga nej när det behövs.
  5. Boka in roliga aktiviteter: Planera in roliga saker att se fram emot i höst och vinter, som konserter, weekendresa eller soliga utflykter. Det gör övergången lättare och ger något att längta till.
Och du, hösten kan vara riktigt härlig med sin färgprakt. Ta tid för mysiga skogsturer, koppla av med en varm kopp te och en filt i soffan, och umgås med nära och kära. Njut av stunden, oavsett vilken tid på året det är.

Kram på dig.
//Camilla