5 fantastiska vanor för att må bra på semestern!


5 goda vanor jag gör på semestern för att må bra!

Semestern är en perfekt tid att fokusera på ditt välmående och ge dig själv den omsorg du förtjänar. Här delar jag med mig av mina fem bästa tips för att hålla igång och känna mig fantastisk – både mentalt och fysiskt. För kanske är det precis nu, när vi är lediga, som vi verkligen har tid att prioritera oss själva?

  1. Ser till att få mina dagliga steg – springer eller promenerar på morgonen, utomhus, njuter av omgivningar på olika platser. Att få upp pulsen och röra på kroppen ger en fantastisk start på dagen.
  2. Fortsätter äta näringsrika måltider med fokus på protein, fett, fibrer, grönsaker i massor, frukt och nötter. Varför välja annat när jag vet hur gott det gör för min energi och ork! Och då finns det också utrymme för godsaker då och då. Väljer mina tillfällen och njuter av dem.
  3. Kör mina träningspass, oftast mera denna tid, vanligast på morgonen utomhus. Och känner in vad kroppen önskar för dagen, pilates, styrka, löpning, promenad.
  4. Går upp en stund innan alla andra för att starta min dag med mental träning, skrivstund och reflektion. Detta ger en positiv och harmonisk start på dagen.
  5. Läser!! Ren avkoppling och i år tom skönlitteratur. Får se hur det går. Kanske blir en och annan facklitteratur också… Läsning ger både underhållning och avkoppling.

Nu är det din tur!

Fundera på vad du kan göra för att må bra och få återhämtning under din semester. Skriv ner minst tre saker som du vill prioritera och ta hand om dig själv.

Kom ihåg att ta del av all den inspiration som redan finns på sociala medier. Spara ner träningsprogram och fånga inspiration. På min Instagram kommer jag att dela träningspass och hålla i sommarutmaningen tillsammans med er, så se till att följa mig där för mer hälsosam inspiration.

Önskar dig en underbar sommar fylld med välmående!

Sommarkramar,
Camilla