7 anledningar till att äta kollagen


7 anledningar till att äta kollagen

Kollagen är något det snackas mycket om just nu och en tid tillbaka. Intresset är stort. Många äter redan ett tillskott av kollagen, många är intresserade av att börja äta.

Här delar jag med mig av 7 anledningar till varför det är bra att göra kollagen till en del av sin kost. Först börjar jag med en kort sammanfattning av vad det är.

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein uppbyggt av aminosyror som tillsammans bygger starka fibrer som ger kroppen dess struktur. Det fungerar som ”limmet” som binder ihop strukturen i kroppen. Kollagen finns i brosk, ben leder, ligament, bindväv, hud och ser även till att vävnaden hålls samman. Runt 25 års ålder minskar kollagenproduktionen med ca 1 % per år och en ohälsosam livsstil kan göra att processen går fortare, såsom att utsätta sig för mycket solljus, blåljus från skärmar, för mycket socker och sjunkande östrogennivåer.

7 anledningar till att äta tillskott av kollagen varje dag;

  1. Du hjälper kroppen att få ut det bästa av din träning. Du återhämtar dig fortare och du har minskad risk att drabbas av skador. Kollagen är ett protein som hjälper kroppen att bygga upp dina muskler. Du behöver såklart samtidigt äta bra mat i övrigt.
  2. Du förbättrar kroppens leder, du får mindre värk och stelhet. Kollagenet bidrar till flexibilitet och smörjer dina leder samt håller ditt brosk i bra form.
  3. Du hjälper din syn. Stärker din hornhinna och minskar risken för att utveckla grön starr.
  4. Du hjälper din tarm och mage. Kollagen innehåller aminosyror som hjälper dig till en bättre matsmältning. Det stärker även upp din tarm inifrån, kan reparera en läckande tarm.
  5. Du håller huden mjuk, fast och spänstig. När nivåerna av kollagen minskar kan det ge sig i uttryck av att huden tappar sin spänst, blir slappare, tunnare, torrare, linjer och rynkor framträder. Kollagen gör att din kropp ser och håller sig yngre, längre.
  6. Du stärker hår, naglar och tänder. Kollagen hjälper dina celler att reparera sig och hålla sig friska.
  7. Enkelt sätt att stärka din kropp, inifrån och ut. 


Mina tips till kollagentillskott

Jag använder själv kollagentillskott sedan några veckor tillbaka och jag märkte en skillnad ganska så fort. Min hud kändes lenare, mjukare och linjer kring ögon kändes mindre ganska så fort. Jag har tagit bilder så jag kommer dela med mig av dem när jag ätit ett litet längre tag. En upptäckt som jag erinrade för någon dag sedan var att mitt dekolletage ser slätare och mindre rynkigt ut samt att huden i stort är mjukare över hela kroppen. Jag känner mig även starkare när jag tränar och min återhämtning känns bättre, snabbare.

Jag är en ju en liten forskningsnörd, vill gärna veta vad produkter jag använder och stoppar i mig gör för mig och jag är noga med vad de innehåller, så även med kollagentillskotten. Beauty Fokus Collagen+, som jag nu provar, är ett tillskott med kliniska dubbelblindsstudier från tredje part. Forskat på hela produkten och dess innehåll och inte enbart på kollagenet som vid många andra produkter jag provat och kikat på. Det är även scannercertifierat vilket innebär att du kan mäta ditt resultat efter en tids användning. Innehåller bioaktiva hydrolyserade kollagenpeptider, ”fingeravtryck”, som visat sig effektivt stimulera kollagen- och elastinproduktionen i huden. Jag har förmånen att prova tillskottet nu, lanseras först den 22 juni, så tills dess får ni stå ut med allt gott prat om denna fantastiska produkt. Jag är helt såld!

Tillskottet är i pulverform och jag blandar det med ca 1 dl vatten och det smakar underbart gott. Som apelsin. Och jag dricker det en gång per dag och du kan dricka det när som under dagen.

Jag hoppas att du gillar inlägget och att det lärde dig mer om vad kollagen är och vad ett tillskott kan göra för dig.
Du får gärna dela och sprida vidare till vänner i sociala medier.

Varma kramar
Camilla

Ps. Nu kan du kika på mitt resultat efter en månads tid på min instagram, @villokan_nature