Kroppsbalans – Nyckeln till ett hälsosamt liv

Kroppsbalansen


Kroppsbalans: Nyckeln till ett hälsosamt liv

Att ha en bra kosthållning och träna regelbundet är grundläggande för att leva hälsosamt. Trots detta visar statistik från Eurostat att 53 % av den vuxna befolkningen i Europa är överviktig. Detta väcker frågan: Varför är det så svårt att hålla en hälsosam livsstil?

Utmaningarna med traditionella dieter och träningsprogram

Många dieter misslyckas eftersom de är för restriktiva och svåra att upprätthålla. De kräver en järnhård disciplin och kan kännas som en kamp mot vår egen kropp. Denna kamp leder ofta till misslyckanden, vilket i sin tur skapar en känsla av otillräcklighet och självfördömande. De flesta dieter fokuserar på vad vi inte ska äta, snarare än vad vi bör tillföra vår kropp. När vi ständigt känner att vi måste avstå från saker vi tycker om, kan det leda till frustration och en känsla av förlust, vilket i sin tur kan leda till att vi ger upp helt och hållet. Kanske kan du känna igen dig i det.

Näringsämnenas roll i kroppsbalansen

Föreställ dig istället ett system som hjälper kroppen att komma i balans. När kroppen är i balans blir det enklare att fatta bra beslut, känna sig mätt och nöjd, och undvika överätning och sockersug. Näringsämnen spelar en central roll i detta system. De kan förbättra vår mentala klarhet, stödja vår beslutsfattning och hjälpa oss att känna oss tillfredsställda. Vår kropp är i grunden en produkt av den mat vi äter. Om vi inte får i oss rätt näring, påverkas vår kropp och vårt välbefinnande negativt. Genom att fokusera på att tillföra rätt näringsämnen kan vi skapa en stabil grund för vår hälsa.

Kroppens naturliga intelligens

Kroppens intelligens överträffar vår medvetna hjärnas intelligens. Vi har naturliga drivkrafter som påverkar våra matvanor och vårt välbefinnande. När kroppen är i obalans, blir dessa drivkrafter starkare och svårare att motstå. Det är inte bara en fråga om viljestyrka; det handlar om att förstå och respektera kroppens signaler. Kroppen vet ofta vad den behöver för att må bra, vi behöver lära oss att lyssna och agera på dessa signaler. När vi ignorerar dem, skapas en obalans som kan leda till ohälsosamma vanor.

TRME Body Balance: Ett snällt system för din hälsa

Tänk dig ett system som hjälper dig att nå denna balans. Det är precis vad TRME Body Balance erbjuder. Det är ett snällt system som arbetar med din kropp och din självkärlek, istället för emot den. Genom att tillföra rätt näring hjälper det din kropp att komma i balans, vilket gör det lättare för dig att leva ett hälsosamt och balanserat liv. TRME Body Balance är utformat för att vara enkelt och hållbart, utan extrema restriktioner eller krav. Det handlar om att göra små, positiva förändringar som leder till långsiktiga resultat. Kost, träning/rörelse, stresshantering, bra sovrutiner är ofta det vi behöver fokusera på och där vi gör de där förändringarna.

Min förändring

Att komma in i förklimakteriet har inneburit många förändringar för min kropp. Träningen som tidigare var en självklarhet har nu blivit mer av en utmaning. Jag har insett att jag behöver anpassa min träning till lugnare aktiviteter, fokusera mer på styrketräning och framför allt prioritera återhämtning för att orka med vardagen. Detta har varit särskilt svårt eftersom jag ju bland annat arbetar som gruppträningsinstruktör och personlig tränare, fysisk aktivitet är en stor del av mitt liv. När jag först började känna av symptomen, var jag rädd att jag var på väg att bränna ut mig. Men med ökad kunskap om klimakteriet och små livsstilsförändringar, inklusive hormonbehandling, började jag må bättre både fysiskt och psykiskt.

Trots dessa anpassningar märkte jag att jag började gå upp i vikt och fettmassa, särskilt runt midjan och runt de inre organen, trots att jag alltid haft bra värden tidigare. Jag kände mig sällan i balans längre. När jag fick chansen att prova TRME Body Balance-systemet, var det som en skänk från ovan. Tänk att få prova ett system som hjälper mig med sötsug, matsmältning, detoxifiering samt metabolismen av fetter via levern. Och inte minst, hjälp med min ökade vikt och fettet runt mina inre organ. Jag hade höga förväntningar och kände att detta kunde vara lösningen för mig.

Min Resa med TRME Body Balance

Den första veckan med TRME Body Balance kändes fantastisk. Redan efter några dagar märkte jag en skillnad i min kropp – ett inre lugn infann sig, även om magen var lite orolig till en början. Efter en vecka stabiliserades magen och jag kände mig på topp. Sötsuget försvann, och jag kände mig nöjd och tillfreds med maten jag åt. Smakerna på maten blev mer intensiva och tillfredsställande. Jag kunde njuta av mindre mängder vid lördagsmyset och hade inget sug efter kaffe eller vin, men när jag drack, smakade det extra gott. Eftersom jag sedan innan åt bra, tränar regelbundet, tillåter mig vila och återhämtning gjorde jag inga större förändringar i min livsstil. Tänkte bara lite extra på min sömn, som är så viktigt, och speciellt denna period i livet jag befinner mig i.

Jag tappade några kilo i vikt, men det mest påtagliga var minskningen i omfång kring magen, låren och armarna, samtidigt som jag behöll mina muskler. Jag gjorde en InBody-mätning före och efter, och resultaten var tydliga – min fettmassa hade minskat, särskilt kring de inre organen. Systemet var så enkelt att följa, och känslan av att må bra, lugn och nöjd var fantastisk. Nu ser jag fram emot att fortsätta med TRME Body Balance i ytterligare två månader för att nå bästa möjliga resultat.

Denna resa har inte handlat om att gå ner i vikt för mig, utan om att hitta en balans och välmående i en ny fas av livet. Att kunna anpassa min träning och kost efter mina förändrade behov har varit avgörande. Tack vare TRME Body Balance känner jag mig mer i harmoni med min kropp och ser med tillförsikt fram emot framtiden.

Avslutande Tankar

Det handlar inte om att du inte har tillräcklig disciplin eller karaktär. Det handlar om att din kropp behöver rätt förutsättningar för att kunna fatta bra beslut. Genom att ge din kropp den näring den behöver, kan du bryta den negativa cykeln av självfördömande och misslyckanden. Låt TRME Body Balance vara ditt verktyg för att uppnå och upprätthålla den balans du behöver för att må som allra bäst.

För att leva ett hälsosamt liv behöver vi lyssna på vår kropp och ge den de bästa förutsättningarna. När vi gör det, blir hälsa inte längre en kamp utan en naturlig del av vårt liv. Balans är nyckeln, och med rätt stöd och verktyg kan vi alla uppnå den. Kom ihåg att varje resa börjar med ett första steg, och med TRME Body Balance kan du ta det steget med förtroende och självkärlek.

Har du behov av livsstilsförändring eller vill ta din hälsa till en ny nivå, men saknar motivationen eller stödet? Då kan vårt unika TRME Body Balance vara något för dig. Jag finns här för dig. Skicka mig ett mail, ett mess, eller slå mig en signal så tar vi det därifrån.

Kramar
Camilla

Kroppsbalans