Rör på dig varje dag!

Och gärna lite mer under julen. Genom att träna och röra på dig regelbundet skapar du en bra balans mellan kropp och knopp. Kroppen bara älskar rörelse. När du rör på dig kommer systemet i kroppen igång och det händer mycket som gör att du känner dig piggare och starkare. Blodcirkulationen ökar och cellerna får mer syre. Kroppen har då lättare för att ta hand om höga blodfetter och våra stresshormoner och detta leder till bättre humör och sömn. Knoppen mår också bra av motion då flera av våra ”må bra” hormoner frisätts såsom endorfiner, serotonin och dopamin. Dessa hjälper dig att lindra oro och stress och de minskar ditt sug efter söta godsaker och drycker. De får dig att känna dig nöjd och belåten.

Som vardagsmotion rekommenderar jag dig att du rör på dig minst 30 minuter per dag. Rörelse ska vara roligt så välj den aktivitet som du gillar och mår bra av. För att få den bästa effekten behöver du känna dig lite ansträngd. Promenader ute i solljuset är toppen. Tänk att du har 336 halvtimmar per vecka och det är lika för alla. Lek med tanken att du tar 7 halvtimmar till rörelse per vecka, det innebär att du har 229 kvar till allt annat!

Utöver vardagsmotionen är det bra om du tränar med högre intensitet minst 2-3 gånger i veckan för att öka din kondition och även styrketräning 1-2 gånger per vecka. Du kan med fördel kombinera styrka och kondition under ett och samma pass och variera gärna din träning.

Känner du att du behöver hjälp på traven med träningen så är VILLoKAN ptpånätet™  ett bra val! Vi hjälper dig med träningsplan, träningsprogram, träningsdagbok, utvärdering och förslag till hur du går vidare, allt utifrån dina egna mål, för att du VILL, för att du KAN!

Och du, utmana dig själv, prova något nytt! Skidor är underbart, härligt och ovant för mig.
Visst är jag snygg!

//Camilla

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *