Body Balance – kroppsbalans

Kroppsbalans


Body Balance – kroppsbalans

Jag vill börja med att ställa en fråga till dig. Vad har egentligen det där med att träna hela tiden, hålla sig i toppform och följa en strikt diet att göra med att känna sig fantastisk, pigg och balanserad? Att känna kroppsbalans?

Varför är det så svårt för många kvinnor (inklusive mig själv ibland) att känna sig trygga med sina kroppar och behålla ett positivt tänkesätt även när ett träningspass hoppas över eller när det blir för många kalorier en dag?

För vissa människor gör strikta träningsrutiner och dieter dem verkligen lyckliga, men för många av oss,  mammor, arbetande kvinnor och alla med ett fullspäckat schema är det helt enkelt orealistiskt att hålla jämna steg med strikta regler och krav .

Sanningen är att en perfekt kropp inte är svaret på lycka och välbefinnande. Och det vet vi ju, både du och jag. Om det vore sant, varför är då inte alla som har den ”ideala” kroppen de gladaste och lyckligaste?

Jag minns inte riktigt när jag fick idén att balans är lika med perfektion, men den där elitidrottande världen är inte på något sätt bättre än den ”vanliga” när det kommer till kroppen, kanske snarare tvärtom. Och jag vet att många av oss blandar ihop dessa två. De klingar inte ens ett dugg samman.

Vad skulle hända om du, jag, och alla, började fokusera på att leva ett balanserat liv istället? Ett liv där du fokuserar mer på hur du MÅR mindre på att försöka få din kropp att passa in i någon form av idealform skapad av kultur och media?

Hur skulle ditt liv se ut om du verkligen kunde KÄNNA dig självsäker och nöjd med din kropp oavsett utseende?

Att inte ha tillräckligt med tid för att gå till gymmet och träna en timme varje dag är inte anledningen till att du är missnöjd med dig själv. Du vill ju leva ett liv där du är sugen och längtar efter att träna. Ett liv som förlåter dig när du behöver ta en ledig dag och ändå behålla den goa känslan av självförtroende och ett positivt sinne.

I slutändan är det BÄSTA resultatet ett tankesätt som låter dig känna dig bra och självsäker varje dag – oavsett vad.

Detta är en av anledningarna till att jag idag älskar att utforska kroppsbalans så mycket, att hitta verklig balans. Vi behöver inte vara perfekta för att vara balanserade. Balans är lite som våra fingeravtryck, det är unikt och annorlunda för var och en av oss alla. Och det allra bästa är att du får välja och skapa hur balansen ser ut för just dig! Hur befriande är inte det? Underbart, eller hur?

Så vad säger du, låt oss sprida budskapet om detta till alla oss som kämpar med detta.  Låt oss sprida ordet och säga det högt, ”Jag är balanserad. Jag är mycket mer än perfekt. Jag är unik.”

Så hur skapar du din egen, unika version av dig själv?

Här är mina 3 bästa tips att börja med för att skapa din unika balans:

  • Ta dig tid att reflektera: hur ser ett balanserat liv ut för dig? Observera att jag sa LIV: se till att titta på ditt liv i ett lite längre perspektiv än dagar eller veckor. Få en helhetsbild av balans och var realistisk med dig själv!
  • Släpp taget om den negativa självkritiken: ja, ibland kommer dagar eller veckor att bli galna och obalanserade. Acceptera det, omfamna det och upprepa efter mig: ”Även om det var galet idag – jag älskar fortfarande mig själv för att jag har gjort vad jag har kunnat!” Och kom ihåg att fira och erkänna dagarna som är balanserade.
  • Utveckla dig själv: balans är som ett rörligt mål – den förändras med tiden. Är du som jag så kanske du letar efter nya sätt att förbättra dig och bli en rikare version av dig själv. Kom ihåg att justera och uppdatera din balanstavla när du utvecklas. Din balans är garanterat annorlunda när du var 20 än vad den är för dig nu och vad den kommer att vara när du är 50, 60, 70 år.

Jag ser fram emot att höra från dig.

Kämpar du med att skapa balans? Vilka är dina största utmaningar? Eller har du redan funnit balans? Hur gör du det? Skicka mig ett mail, eller häng med mig till min instagram och dela med dig av dina erfarenheter. Där kommer jag att prata mer om kroppsbalans under april månad.

Ta hand om dig och våga lyssna på vad din kropp säger till dig!

Kram Camilla