Spendera mer tid utomhus i naturen!

Våren utomhus


Spendera mer tid utomhus i naturen!

Äntligen kom värmen och våren på riktigt! Och det är som om varje liten del i min kropp längtar efter att kasta sig ut i det underbara vårvädret och suga in varje stund utomhus. Känner du också den där känslan?

Det är en tid då doften av nytt liv fyller luften och solens strålar smeker vår hud, och jag kan inte låta bli att längta efter grönska och frisk luft efter månader av inomhustid. Vi närmar oss och längtar efter lediga dagar och semester. Men även om vi går mot sommar och semester upplever jag att detta är en tid på året då vi har så mycket att göra, både på jobb och privat, att vi lätt glömmer bort att ta hand om oss själva. Då är det bra att stanna upp en stund, och se till så att hela du hänger med på resan.

För mig är tiden i naturen som balsam för själen. Det är där jag hittar lugnet och styrkan att möta vardagens utmaningar. Det är där jag känner mig mest levande och fri.

Forskning stöder också det jag känner, att vistas i naturen kan gör underverk för oss:

 • Det minskar din stress och även ångest och depression
 • Det stödjer ett hälsosamt åldrande och läkning
 • Det boostar ditt immunförsvar och din hjärnfunktion
 • Det förbättrar dina relationer, du blir mer kreativ, och ditt allmänna välmående ökar

Med alla hälsofördelar i åtanke, utmanar jag mig själv och dig att spendera mer tid i naturen denna månad. Det behöver inte vara något stort eller planerat, bara att ge oss själva tillåtelse att vara närvarande i ögonblicket och njuta av allt det vackra som omger oss i naturen. Att följa vårens utveckling på nära håll.

Här är några bra idéer till hur du kan spendera mer tid utomhus

 • Ta hand om din trädgård eller bara njut av den, även om du inte har en massa plats till att plantera kan det vara avslappnade att bara greja lite och spendera tid i trädgården. Vår trädgård är verkligen ett arbete som ska påbörjas då vi förra året grävde en del och byggde ut huset. Så i år blir det till att spendera tid och planera för vad som komma skall, vilket är spännande. Har du ingen trädgård, men balkong, plantera så mycket som du bara kan och njut!
 • Prova skogsbad, mer och mer studier visar att tid spenderad i skogen kan ha positiva effekter på vårt humör, våra stressnivåer, vårt blodtryck, vårt immunförsvar och vårt fokus. Ta dig ut i skogen där du bor och verkligen upplev den. Känn in skogen!
 • Träna utomhus, du slår flera flugor i en smäll när du ger dig ut i naturen. Inte nog med att du rensar huvudet och stärker ditt mentala välbefinnande så stryker du även din kropp. Kom gärna och prova på ett utomhusträningspass kostnadsfritt med oss i Gunneboskogarna.
 • Jorda dig, flera studier visar att promenader barfota eller att sitta ner utomhus kan ha en positiv effekt på vår hälsa, eftersom jordens elektroner då kan transporteras in i våra kroppar, förbättrar vår sömn och minska eventuell smärta i kroppen. Samma effekt som när vi planterar i jorden utan handskar.
 • Träna pilates utomhus, har du inte provat det ännu så kom och prova ett pass! Eller rulla bara ut din matta utomhus där du har plats för det, sträck ut och andas in frisk luft. Jag lovar att det kommer få din träning att kännas ännu mer energigivande!
 • Upptäck nya skogar, promenera, spring, cykla, det som du gillar bäst och ta dig till nya, outforskade marker, i ditt område eller en bit iväg.
 • Morgonstunden utomhus, bara några minuter påverkar din hälsa till det bättre. Ta med dig ett glas vatten och ta några djupa andetag innan du startar igång resten av din dag!


Utmaningen: Mer tid i naturen i maj

Det finns så många sätt att vistas på utomhus i naturen. Vad du än väljer, välj det som du tycker om och gör dig glad och lugn. Får dig att må bra!

Starta i det lilla och känn in hur du mår av det. En liten stund om dagen och öka tiden utomhus lite åt gången, och se hur bra du kommer att må.

Hur vill du spendera mer tid utomhus i naturen denna månad?

För mer tips och tankar om detta, samt min 30 dagar utmaning, häng med mig och VilloKan Nature på instagram. Dela gärna med dig av dina tankar där.

Nu tar vi oss ut i naturen tillsammans!

//Camilla

Pilates utomhus