,

90 dagars förvandlingen

Nu börjar det hända saker med de som provar det nya viktkontrollprogrammet. Vissa märker större skillnader än andra och det beror troligtvis på utgångsläget hos olika personer från start.

Nu kommer vi, i VILLoKANs viktgrupp, att börja prata om mat och näring de kommande träffarna så jag tänkte börja med att skriva om hur upplägget på programmet är med tanken bakom, kosttillskotten, maten och motionen.

Kroppen är en fantastisk mekanism som bryter ner maten som vi äter och tar upp näringen och ser till att alla cellerna får ta del av den i form av energi. Hur mycket energi som vi behöver regleras av vår ämnesomsättning, kcal per dag. Den största delen av vår ämnesomsättning är energiåtgång i vila, den basala energiomsättningen. Den speglar din energiåtgång i kcal per dag om du bara ligger stilla i sängen, dvs den minsta mängd energi som kroppen behöver för att överleva, att hålla kroppens funktioner igång.

För att bestämma en persons basalomsättningen har muskelmassan en stor betydelse, ju mer muskler en person har på sin kropp desto mer energi går det åt och detta även i vila. Så ju mer muskler du har desto mer kcal förbränner du per dag. När vi åldras minskar vår muskelmassa och ämnesomsättning, vilket leder till lägre förbränning och vi lagrar oftast mer fett.

TR90 programmet bygger på en helhetsmodell där du jobbar med både kropp och knopp. Det riktar in sig på tre viktiga områden vad gäller viktkontroll, stabilisera din förbränning, bevara och öka din muskelmassa och stärka din viljestyrka/positivt tänkande. Det innehåller kosttillskott, måltidsersättning och en programhandbok. Två av tillskotten jobbar med din knopps viljestyrka, ett aktiverar kroppens ämnesomsättning optimalt och måltidsersättaren ger dig bra proteiner som bygger upp och bibehåller din muskelmassa. Handboken ger dig all information om maten och motionen som rekommenderas för att du ska nå dina mål med programmet.

I morgon berättar jag om hur kostens upplägg ser ut.

/Camilla

Styrketräna regelbundet, stärker din muskelmassa, ökar din förbränning! Så här kul har vi det på Nature träningen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *