tips för vintertorr hud

Nu är vintern här och många känner av att huden förändras, den känns och blir torrare. Vårt klimat är påfrestande denna årstid med varmt och torrt inomhusklimat till det kallare och råare utomhusklimatet. Då är det extra viktigt att ge huden bra med fukt och näring vilket skyddar mot kylan, hårda vindar och snön.

Det är just fukt och näring som huden behöver allra mest för att hålla sig mjuk och smidig och som är bra att tänka på lite extra just nu. I hudvårdsprodukter finns en mängd olika ämnen. Vissa ämnen är bra och vissa mindre bra för hudens funktion. Det som jag i första hand rekommenderar dig är att undvika mineraloljor i dina produkter. Mineraloljor lägger sig som en hinna på huden och täpper till dina porer så att huden slutar att producera sin egen återfuktning. Detta torkar ut din hud istället för att återfukta. De flesta känner till ceratberoende och det är mineraloljorna som är boven i dramat här.

Använd en hudkräm som återfuktar och ger näring för att förebygga torr hud. För att tillföra ansiktet extra fukt under vintern är det bra att även använda en fuktmask några gånger i veckan. Fuktmasken fungerar även bra på händerna eller andra områden som du behöver boosta med fukt. Kom ihåg att solen är stark året om och UV-strålarna når vår jord lätt både genom snö och moln. Det är viktigt att du varje dag använder en dagkräm som innehåller solskyddsfaktor för att stärka din hud.

Och inte minst:
Tänk på vad du äter! Hälsa och skönhet kommer inifrån. Ät mycket grönsaker, frukter och bär. Smörj dig inifrån med bra fettsyror och framförallt med omega-3. Ät fet fisk, nötter, fröer och tag ett rent tillskott av denna fettsyra varje dag.

På tisdag nästa vecka, den 3 december, håller vi föredrag om vad som är bra att tänka på när det gäller vår hud. Är du intresserad av att komma och lyssna så är det bara att höra av dig till mig.

/Camilla