I går var det dags igen för gruppträff med viktkontrollgruppen och nu börjar det hända en del. De som har kört lite längre, ungefär en månads tid, känner att det fungerar bra och att de har kommit in i programmet. Det var tufft i början och framförallt mycket att hålla reda på med tillskott flera gånger per dag, Nu känner de sig tillfreds, mätta och starka. Finns mycket energi i kroppen hela dagen.

Vi pratade om våra mikronäringsämnen vitaminer, mineraler och antioxidanterna, vårt ”skydd”, som framförallt finna i våra grönsaker, frukter och bär. Dessa ämnen behöver vi i små mängder, men är livsnödvändiga för kroppens funktion.

  • Vitaminerna ser till att fett och kolhydrater omvandlas till energi, de bygger upp strukturen på ben och vävnader, motverkar infektioner, viktiga vid bildandet av hormoner i kroppen.
  • Mineralerna kan sägas att de kontrollerar andra näringsämnen såsom vitaminer, proteiner, enzymer, DNA, kolhydrater, fett. De fungerar som kroppens tändvätska. De stärker vårt skelett och tänder, transporterar vårt syre och hjälper till att omsätta vitaminerna mm.
  • Antioxidanter är en grupp ämnen av vitaminer och mineraler som skyddar kroppen mot fria radikaler. För mer info om detta klicka här.

Vi diskuterade vidare om hur mycket vi behöver äta, om näringsinnehållet i maten som vi har idag, vad som påverkar och vad som är det bästa valet. Det är kul att se intresset hos deltagarna och deras driv och energi till förändring. Jag ser fram emot fortsättningen.

/Camilla

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *