Våffeldagen

Våffeldagen är en av mina favoritdagar. Då tänker jag alltid på min morfar “Moa”, som gjorde de bästa våfflorna du kan tänka dig. Säkerligen en massa socker, blåbärssylt och grädde, men att se honom sitta där och grädda dessa våfflor på köksbänken i deras kök. Det är ett minne som etsat sig fast, för vi fick våfflor nästan varje söndag då vi åkte och hälsade på mormor och morfar. Han var min favorit, så snäll, påhittig och glad. Denna dag är din dag i min värld!

Och så blev jag så intresserad av kost och näring, hur maten vi stoppar i oss påverkar vår kropp, knopp och hälsa så idag blir det dessa favoritvåfflor till hela familjen. Jag hoppas att jag inspirerar dig till att tänka om och prova nytt, bara för att du VILL, bara för att du KAN!

Våfflor ca 10 st

2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
en nypa salt
1 tsk vaniljpulver

Vispa samman alla ingredienser och pensla det varma våffeljärnet med smör. Bred ut smeten jämnt. Grädda några minuter och våfflan är klar när den är gyllengul. Pensla järnet mellan varje gräddning. Servera med vispad grädde och dina favoritbär, hos oss är det självklart blåbär!

//CamillaVåffla

Please follow and like us:
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *