Vårfrudagen

Tänk att det finns så många högtidsdagar och bemärkelsedagar som fokuserar kring mat. Vårfrudagen eller som den numera kallas, våffeldagen, är en av mina favoritdagar. Våfflor med grädde och bär är ett av de bästa mellanmålen som jag vet och här kommer mitt favoritrecept. Njut av dessa och denna härligt soliga dag.

Våfflor ca 10 st

1 dl gammaldags mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 gram smält smör
4 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt

smör till våffeljärnet
grädde
bär

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och låt smeten stå några minuter. Pensla det varma våffeljärnet med smör och bred ut smeten jämnt. Grädda några minuter och våfflan är klar när den är gyllengul. Pensla järnet sedan mellan varje våffla. Servera våfflorna med vispad grädde och dina favoritbär.

//Camilla

 

 

 

 

Please follow and like us:
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *