, ,

har du ställt in din GPS?

Igår pratade jag om mål och målsättningar med viktkontrollgruppen.

För att ta dig från A till B behöver du veta hur du ska ta dig dit. Allt handlar om att ställa in din egen GPS på det sätt som du vill och kan. Du vet också att när du hamnar ur spår så är GPSen väldigt noga med att säga till dig att göra en U-sväng i nästa korsning. Den är också bra på att ställa om sig till rätt riktning om det inte känns riktigt rätt.

Tänk dig att du ska åka på semester och du hoppar in i bilen, du har packat och förberett dig, men kommer på att du inte vet vart du ska åka. Då kan du irra runt i timmar, dagar, år utan något som helst resultat. Kan vara spännande och utmanande, men likna det med ditt liv. Skulle du vilja irra runt i livet utan att veta vart du är på väg? Självklart är det ett val du gör, men jag, och många med mig, vill något mer.

Genom att sätta mål tar du kontrollen över ditt liv och din framtid. Bra mål ger dig energi, inspiration, glädje som leder till motivation och drivkraft. När du sätter mål ska du släppa allt och tro att allt är möjligt, våga drömma. Hitta ditt VARFÖR, vad vill du?, hur ska du göra det?, varför vill du just detta?, när ska du göra det? Ställ de tuffa frågorna till dig själv.

Att sätta upp mål är egentligen väldigt enkelt, att sedan göra jobbet är där som vi skiljer oss åt – hur du tar dig från A till B, det är här vi kan se skillnaden på de som verkligen bestämt sig, tror att de kan, och verkligen vill det som de bestämt sig för.

Frågan är, vart är du är på väg i ditt liv?, i vilken riktning kör du i ditt liv? Är du nöjd med hur GPSen är inställd?

Deltagarna fick till uppgift att jobba med dessa frågor tills vi ses nästa vecka, sätta sina mål, lägga upp en plan, och göra sin drömtavla över sina mål. Ser fram emot att se resultatet nästa vecka.

/Camilla

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *